Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Paksun syntymäpäiväseurat 8.6.2021 kello 19
 
Kesätohinat avataan tiistai-iltana 8.6. kello 19 alkavilla Ketolan Paksun syntymäpäiväseuroilla. Pidetään ne nyyttärikahveina ja veisataan toivevirsiä. Seuraa Facebook-sivua lisätietojen saamiseksi!
 
Samoihin aikoihin aloittavat kesäpehtoorimme, jotka pitävät kesällä Alasessa monenlaista toimintaa ja kursseja eri ikäisille.
 
Lisää tietoa kesästä lähiaikoina! 3.5.2021
Alasen kesä lähestyy!
 
Talkoot kesälauantaisin alkaen 8.5. klo 11
 
Yhteisen mummolamme kesä ja kohentamistalkoot lähestyvät. Tänä kesänä päätettiin ottaa vakituiseksi talkoopäiväksi lauantait, jotta työssä käyvät pääsevät paremmin mukaan. Isoin yksittäinen tehtävä on ikkunoiden kunnostus, mutta tarjolla on myös tapetointia, maalausta, sisustamista, pihahommia, kukkapenkkien perustamista, kesälampaiden sähköpaimenaitauksen ja ehkä kesäkanatarhankin tekoa, kirppiksen ja kesäkahviloiden pitämistä ym. Kesäkuun talkooviikonloppuun 12-13.6. pyritään yhdistämään rakennushistorian ja erilaisten kunnostustekniikoiden esittelyä. Seuraa Facebook- sivuamme lisätietoja saadaksesi! 3.5.2021
Saunan valukökkä keskiviikkona 5.5. klo:17, tervetuloa!
 
Saunanrunko alkaa olla tasakerrassa ja keskiviikon talkoissa valmistellaan perustukset saunaa varten. Saunan rakentaa Kultalahden Saha ja Huvilaveistämö Ky Evijärveltä ja se toimitetaan tontille löylyvalmiina toukokuun loppupuolella. Jo aikaisemmin on valmisteltu vesi- ja viemäritöitä. 3.5.2021

Tulossa kiinnostava kesä!

Alasen taloon on valmisteltu monenlaista kesätoimintaa. Tilalle olisi tulossa "kesäpehtoorit", jotka järjtäisivät monenlaista toimintaa ja asuisivat Alasen talossa kesäkuukaudet. Kesäpehtooreiksi ovat ilmoittautuneet Sara, Pinja ja Tiia. Heidän taustansa on valokuvaus- ja kulttuurintuotannossa, mutta luvassa on monenlaista aktiviteetteja ydessä sukuseuran kanssa.

Luvassa on lapsille ja nuorille suunnattuja toimintapäiviä, kuten valokuvauskurssia ja luontopäivää. He emännöivät muutaman kerran pidettävää kesäkahvilaa ja pitävät makramee-kurssin. Aiomme pitää myös musa- ja tanssi-iltoja puimaladossa sekä nuorille vapaamuotoisia takka- ja nuotioiltoja. Sadepäivinä on hyvää tilaa olla tuvassa ja ylistuvassa.

Tytöt myös järjestävät sukuseuraan läheisesti liittyvää valokuvakokoelmaa ja tekevät sen digitointia, uudistavat sukuseuran nettisivut ja kertovat kesäkokemuksistaan somessa Facebookissa ja Instagramissa.

He ovat hakemassa kesätoimintaan hankerahoitusta ja apurahaa, joten pidetään peukkuja, että varoja saataisiin. Kaikki kesätoimintaa koskevat ideat ovat teiltä tervetulleita, monenlaisia toiminta- ja talkooalkoomahdollisuuksia on tiedossa! 5.4.2021

Liittyminen sukuseuran jäsenrekisteriin ja vapaaehtoinen kannatusmaksu

Alamme kerätä jäsenrekisteriä ja toiminnan turvaamiseen vapaaehtoista kannatusmaksua. Seura on yleishyödyllinen ja kaikille avoin, joten siihen voi liittyä, vaikkei olisi Ketolan Paksun sukua.
Ilmoittaudu jäseneksi sähköpostiin sähköpostiosoite ketolanpaksu@gmail.com.ja kerro sellaiset yhteystietosi, jotka haluat rekisterissä pidettävän. Voit ilmoittaa nimesi lisäksi sähköpostiosoitteesi (tärkeä yhteydenpitoa varten), katuosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vapaaehtoisen kannatusmaksun maksamiseen. Se on erittäin tervetullut toiminnan turvaamiseen. Voit tukea toimintaa valitsemalla esimerkiksi näistä neljästä tasosta. Kirjoita viestikenttään nimesi ja KANNATUSMAKSU.
Sydämellinen tukimaksu 10 euroa, Tuntuva taso 20 euroa, Vau-maksu 30 euroa sekä Premium-kannatus 100 euroa. Tilinnumero on FI 51 4747 2020 0013 98.
Kiitämme lämpimästi! 21.10.2020. 

Tiistaitalkoot

Kunnostuksia on viety eteenpäin viikonloppuisin sekä tiistaisin pidetyissä tiistaitalkoissa. Ikkunakorjaus on edennyt syksyn mittaan tosi hienosti, kiitos ahkerien tiistaitalkoolaisten. Joukossa on ollut taitavia maalareita ja puun työstäjiä. Taloon on vedetty maakaapeli ja vesiliittymän käyttöönottoa on valmisteltu. 1.9.2020. 

Alasen taloa kehitetään Yhteisömummolaksi

Viimeinkin on saatu maaliin merkittävä asia, hanketuki Alasen talon kehittämiseksi Yhteisömummolaksi. Aisapari ry. ja ELY-keskus myönsivät sukuseuralle 19 750 euroa tukea, ja sukuseuran oma osuus on kehittämishankkeesta on arvoltaan samansuuruinen, ja koostuu talkootyöstä. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan 39 500 euroa. Suurella innolla lähdemme nyt toteuttamaan toimenpiteitä suunnitelman mukaan ja kutsumme siihen kaikkia kiinnostuneita. Sukuseura on nyt yleishyödyllinen eli avoin myös muille kuin suvun jäsenille. 20.6.2020 

Sukuluettelo ja päivitykset

Sukuluettelon keräämiseen tarkoitettua aikaa on jatkettu. Tietojen keruu käynnistettiin vuonna 2016. Edellisen kerran tiedot on julkaistu vuonna 2002. Sukuluetteloon voidaan kirjataan mahdolliset perhetapahtumat, kuten lasten syntymät, avioliitot tai kuoleman tapaukset. Tietoa tapahtumista voi ilmoittaa Heli Karhunmäelle. 28.5.2020

 Alasen tallon kuulumisia

Talon siirryttyä sukuseuralle on alkanut hyvissä merkeissä. Rakennuksen kuntoon on tutustuttu ja laadittu korjausuunnitelmia. Ensivaiheessa on käynnistetty ikkunoiden kunnostustyö. Töitä viedään eteenpäin talkoovoimin. 25.8.2020 pidettiin koulutuspäivä, jonka aikana käsiteltiin ikkunoiden kunnostusta museoammattilaisten ohjauksessa. Myös talon tulisijat ovat saaneet huomiota. Muutoinkin talon käyttökuntoon saattaminen on työlistalla.

ALASEN TALON LUOVUTUS

Alasen talon hallinta on siirtynyt 20.3.2020 lahjoituksena omistaja Jukka Ojalalta Ketolan Paksun sukuseuralle. Lahjoituksen myötä suvun kantatalon Lapuan Kauhajärvellä on suvun ja kotiseudun yhteisessä käytössä. Toivomme, että talo saa herätä elävään toimintaan Jaakko Ojalan jälkeläisten käsissä.

Alasen isäntä Jukka Ojala lahjoittaa Alasen talon sukuseuralle 20.3.2020 Alasen isäntä Jukka Ojala lahjoittaa Alasen talon sukuseuralle 20.3.2020

Sunnuntaina 8.3.2020 Ylimääräinen sukukokous

Ylimääräinen sukukokous päätti 8.3.2020, että jatkossa seuramme on avoin kaikille ja jäseneksi voi liittyä täytettyään 15 vuotta. Jatkossa sukuseuraan voivat liittyä kaikki asiasta kiinnostuneet! 

Ketolan Paksun sukujuhla
sunnuntaina 18.8.2019 Lapuan Kauhajärvellä

Klo 12 jumalanpalvelus Kauhajärven kirkossa sekä seppeleenlasku Jaakko Ojalan haudalle

Klo 13.30 alkaen sukujuhla Alasen talossa (Honkiniementie 6), avoin kaikille kiinnostuneille:
- kahvitarjoilu suolaista ja makeaa, vapaaehtoinen kahviraha
- tutustuminen suvun kantataloon sen käytön suunnittelemiseksi
- Filosofian tohtori Silja Vuorikurun esitelmä "Titanicin kauhut ja menetettyjen rakkauden ikävä - maailman kuuluisin haaksirikko Suomen kirjallisuudessa ja arkiveisuissa"
- Draamakatkelma Panulan perheen äidin ja viiden pojan menehtymisestä Titanicilla, Heli Karhumäki
- Tutustuminen naapuritaloon, josta "Titanicin perheen" äiti Maria os. Ojala lähti maailmalle.

n. 15.30 Sukukokous suvun jäsenille, sääntömääräiset asiat, sukukirjan päivityshanke ja sukutalohanke.

Tervetuloa!  Ketolan Paksun sukuseura ry hallitus


Puheenjohtaja Harri J Panula laski seppeleen Jaakko Ojalan haudalle.Puheenjohtaja Harri J Panula laski seppeleen Jaakko Ojalan haudalle.

 

Sukuluettelo

 Onko sukuumme syntynyt uusia jäseniä, onko menty naimisiin tai onko kuolema kohdannut v. 2016 jälkeen.
Sukuluettelon tietoja voi täydentää v. 2018 loppuun saakka. Tiedot on julkaistu edellisen kerran vuonna 2002. Voit ilmoittaa muutokset ja korjaukset Hilkka Aholalle sähköpostilla hilkka.ahola@netikka.fi tai puhelimella 0503706846.

Facebook-ryhmä

 Voit osallistua keskusteluun Paksun suvun jäsenten kanssa Ketolan Paksun sukuseura eli Jaakko Ojalan jälkeläiset- Facebook-ryhmässä.  Ketolan Paksun sukuseura eli Jaakko Ojalan jälkeläiset | Facebook. Ryhmä on kaikille avoin. Osallistumisen edellytys on oma Facebook-profiili. Tervetuloa jakamaan sukuun liittyviä tarinoita ja kokemuksia!